Metody detekce bílkovinných frakcí v mouce

DSpace Repository

Language: English čeština 

Metody detekce bílkovinných frakcí v mouce

Show simple item record

dc.contributor.advisor Halabalová, Věra
dc.contributor.author Dvořák, Marek
dc.date.accessioned 2012-03-09T04:37:47Z
dc.date.available 2012-03-09T04:37:47Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15105
dc.description.abstract Bakalářská práce pojednává o významu pšeničných bílkovin v potravinářské technologii, jejich izolaci a frakcionaci různými metodami. Účelem analýzy je stanovení množství a složení bílkovin a také předpověď jejich technologické kvality. Nejpoužívanější metodou pro charakterizaci bílkovin je vysoko-účinná kapalinová chromatografie, která je založena na principu separace látek. Dalšími způsoby studia jsou např. elektroforéza a enzymová imunoanalýza na pevné fázi. cs
dc.format 54 s. (75 517 znaků) cs
dc.format.extent 2363549 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject bílkoviny cs
dc.subject gliadin cs
dc.subject glutenin cs
dc.subject lepek cs
dc.subject pšeničná mouka cs
dc.subject kapalinová chromatografie cs
dc.subject proteins en
dc.subject gliadin en
dc.subject glutenin en
dc.subject gluten en
dc.subject wheat flour en
dc.subject liquid chromatography en
dc.title Metody detekce bílkovinných frakcí v mouce cs
dc.title.alternative Methods for detection of protein fractions in the flour en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Burešová, Iva
dc.date.accepted 2011-06-14
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis discusses the importance of wheat protein in food technology, their isolation and fractionation of various methods. The purpose of the analysis is to determine the quantity and composition of proteins and prediction of their technological quality. The most used method for characterization of protein is high-performance liquid chromatography, which is based on the principle of separation of substances. Other methods of study are e.g. electrophoresis and enzyme immunoanalysis on solid phase. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22704
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
dvořák_2011_bp.pdf 2.254Mb PDF View/Open
dvořák_2011_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
dvořák_2011_op.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account