Plodová zelenina - nutriční a gastronomický význam

DSpace Repository

Language: English čeština 

Plodová zelenina - nutriční a gastronomický význam

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mlček, Jiří
dc.contributor.author Skupinová, Veronika
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:57:38Z
dc.date.available 2021-07-26T10:57:38Z
dc.date.issued 2020-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/48646
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na plodovou zeleninu, zejména na gastronomický a nutriční význam. Mezi plodovou zeleninu patří lilek, paprika, rajče, tykev, ale také meloun. Plodová zelenina obsahuje velké množství živin, jako jsou například minerální látky, vitaminy, vláknina nebo bioaktivní složky. V bakalářské práci byl stanoven celkový obsah polyfenolických látek a antioxidační kapacita u sedmi vzorků rajčat. Měření probíhalo v den utržení, skladované po pěti dnech při pokojové teplotě a skladované po pěti dnech v lednici. Déle se hodnotila senzorická analýza sedmi vzorků rajčat u výše uvedených dobách úchovy.
dc.format 51 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject plodová zelenina cs
dc.subject gastronomický a nutriční význam cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject antioxidační aktivita cs
dc.subject senzorická analýza cs
dc.subject fruit vegetables en
dc.subject gastronomic and nutritional importance en
dc.subject polyphenols en
dc.subject antioxidant capacity en
dc.subject senzory analysis en
dc.title Plodová zelenina - nutriční a gastronomický význam
dc.title.alternative Fruit Vegetables - Nutritional and Gastronomic Importance
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Bučková, Martina
dc.date.accepted 2020-06-12
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis is focused on fruit vegetables, especially for gastronomic and nutritional importance. Fruit vegetables include eggplant, pepper, tomato, squash, but also watermelon. The bachelor thesis is focused on fruitful vegetables, especially on gastronomic and nutritional significance. Fruit vegetables include eggplant, pepper, tomato, squash, but also watermelon. Fruit vegetables contain large amount of nutrients, such as mineral elements, vitamins or fiber. The total polyphenolic content and antioxidant capacity of seven tomato samples were determined. It was measured on the day of plucking, stored for five days at room temperature and stored for five days in a fridge. In addition, we had to rate senzoric analysis of seven samples of tomato, with various storage times.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 55359
utb.result.grade D
dc.date.submitted 2020-05-22


Files in this item

Files Size Format View Description
skupinová_2020_dp.pdf 1.858Mb PDF View/Open None
skupinová_2020_op.pdf 860.3Kb PDF View/Open None
skupinová_2020_vp.pdf 845.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account